skip to Main Content

Wat u uw huisdier nooit mag geven

Wat mag uw huisdier absoluut NOOIT te eten aangeboden krijgen:

  • Rauwe zoetwatervis en rauwe haring. Hierin zit anti-thiamine en dit vernietigt thiamine (vitamine B1).
  • Rauw eiwit, dit bevat avidine dat biotine (vitamine H) vernietigt.
  • Chocolade (cacao in het algemeen), dit kan een hartstilstand veroorzaken als gevolg van een allergische reactie.
  • Botjes van kip, karbonade e.d. Dit versplintert en kan in de slokdarm blijven steken.
  • Varkensvlees, dit kan de ziekte van Aujesky (pseudo hondsdolheid) veroorzaken.

Ga niet zelf proberen een volledige maaltijd samen te stellen voor uw hond of kat, maar geef een volledig voer. Het is heel moeilijk om uw hond dagelijks alles wat hij nodig heeft in de juiste verhoudingen te geven. En waarom zou u moeilijk doen, als er al een compleet en uitgebalanceerd voer voor onze viervoeters op de markt is?

Er zijn genoeg merken en soorten volledig diervoer te koop, waaronder Lifetime petfood. Kijk wat u wilt uitgeven en wat uw hond lekker vindt. Een duur voer betekent nog niet dat het ook een goed voer is. Twijfelt u, dan kunt u met uw vragen naar uw dierenarts en anders kunt u ook ons raadplegen via 06-51627145, onze contactpagina of ons e-mailadres.

Het is helemaal niet verkeerd om een volwassen hond eens een dagje niet te laten eten, maar wij mensen vinden dat meestal niet zo leuk. Geef hem dan één dag per week alleen wat gekookte sperzieboontjes met wat rijst. Dit is heel goed voor zijn darmen.

Houd altijd zout bij de hand voor als je pup iets eet wat niet goed voor hem is. Eén eetlepeltje zout achter in zijn keel en hij spuugt zich helemaal leeg.
Heeft hij schoonmaakmiddel of waspoeder te pakken gekregen, dan laat u hem NIET BRAKEN, maar geeft u hem VEEL water te drinken. Haast u daarna, met de verpakking van het product, naar uw dierenarts.

Close search
Winkelmand
Back To Top